Днес не просто откриваме поредното Народно събрание. Днес полагаме началото

...
 Днес не просто откриваме поредното Народно събрание. Днес полагаме началото
Коментари Харесай

Бихме подкрепили правителство на ИТН, внасяме пакет от закони

 Днес не просто откриваме следващото Народно заседание. Днес поставяме началото на парламентарни процеси, които ще дефинират накъде ще върви България в идващите 10 и повече години. Намираме се в необикновена обстановка - ние сме в здравна, икономическа и обществена рецесия и сме на прага на финансова и политическа рецесия. От нас се изисква разсъдък и отговорност, не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения. "  Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на групата във връзка началото на 45-ото Народно заседание. 

" За нас парламентарната от група на " Българска социалистическа партия за България " задачата е може би най-лесна. Ние има на какво да стъпим, тъй като последните 4 години сме поредни, постоянни и предсказуеми в политиката, която водим. Към сегашния миг бих я обрисувала в пет посоки: първо - за България, второ за здравната и икономическата, и обществената рецесия, трето - за парламентаризма, четвърто за държавното управление и изпълнителната власт и пето за властта и задкулисието ", сподели водачът на социалистите.

" Внасяме през днешния ден този пакет от закони, които касаят помощ на дребния и междинен бизнес, незабавни решения за удължение, на кредитна почивка, помощ на стопанската система и разкриване на работни места, помощ за семействата и младите фамилии ", уточни Нинова. Според нея възобновяване на парламентаризма е съществена и предпочитана задача.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че левицата  " не договаря със задкулисието за власт и пари. Не прави никакви скрити сделки нито с Борисов за държавно управление, нито с Движение за права и свободи за президент. "

" Ние сме за намерено, устойчиво, почтено и самоуверено ръководство, което да стартира разграждане на паралелната страна. Но ние сме и за умело държавно управление, което да подсигурява вероятността за България. Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, няма да вършим огромна коалиция. Ако сме желали, можехме да я създадем преди четири години. Не го направихме тогава, не го вършим и в този момент и апелирам за прекъсване с тези спекулации. Бихме подкрепили държавно управление, препоръчано от втората мощ " ИТН ", по политики, ориентирани към разграждане на порочния модел на ръководство и строеж за България ", посочи Нинова.

Ако от партията на Слави Трифонов не предложат държавно управление и в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, социалистите ще решат какво да вършат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР